torsdag 14 maj 2009

I morrn insups kunskap..

Har just kommit in från en liten "provkastningssväng" Var tvingad och fara iväg och värma upp lite inför morgondagens kastkurs med Mattias Drugge.
Ser verkligen fram mot det. Känns som att det är något som man skulle ha gjort för länge sedan.
Nu har man istället, under en längre tid, nött in någon skitteknik som förmodligen kommer att ställa till det ordentligt innan man har lärt bort den... Skoj ska det bli i alla fall. Nu är det lite synd att det tydligen ska bli rätt blåsigt i morgon. Det lär ju inte hjälpa till direkt...

Provkastningen tog plats nere vid marmen (Ni kan förresten läsa en artikel i senaste numret av Fiske För Alla som utspelar sig här i Marmen)
Det var lite skoj för det formligen kokade av pyttefiskar som tokkörde uppe i ytan och tog mikroskopiska fjädermygg. Av något konstigt skäl så kollade dom inte ens på min superpuppa?!?
Min misstanke är att det är någon genetisk defekt på dessa små fiskar. Annars trodde jag bara att det var den umbriska fjällfeningen som inte tog superpuppor då den endast lever av att slicka på salta stenar och korv. (Den är i stort sett utdöd för det är djävulskt lite korv i vattnet i Umbrien)

Efter morgondagen kommer det att komma en rapport på hur kursen har gått.

Må era kastkurser komma tätt och billigt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas det går bra imorgon och att Drugge inte blir sur om du kastar på skrå uppströms och reachar innan du mendar i luften för att få så lite lina som möjligt i närheten av fisken innan den landar på vattnet och på så vis utjämnar vattenavsnittens olika hastigheter vilket ger flugan några extra sekunders fri drift!?
Jag har just inhandlat Flugfiske i Norden och blev full i skratt när jag läste reportaget från Tya, det räckte inte med att bara få ut flugan där inte... Nä, tacka vet jag en dyngsur superpuppa som man får whippa med en reverse tailhook= man tar i för mycket så flugan får den där bakåtkatapulteffekten, och trots att man har 30 meter lina ute så fiskar man 4-7 meter ifrån sig. Det är fiske det.../ Jake