måndag 20 april 2009

FK Angeln 2009

Så hade den äntligen kommit. Helgen då FK angeln skulle gå av stapeln!

För er som inte vet vad detta är så är det en angeltävling som jag och Robin Grelz anordnar varje år. Det var blott det tredje året i rad som tävlingen skulle gå av stapeln.

Tyvärr så fanns inget datum som passade deltagarna i samband med anmälningsförfrågan tidigare, så vi blev tvingade att lägga tävlingen till den 18 april.

Redan när datumet sattes så insåg vi att risken fanns för att det skulle vara dåliga isar och mycket riktigt... Efter idogt letande i närområdet efter ett vatten som man skulle kunna angla på så fick vi se oss besegrade. Årets FK angel gick helt enkelt inte att avgöra genom traditionell angling utan sk. "torrangling"

Tävlingen gjordes då snabbt om till en landbaserad fisketävling med kastspö (torrangling). Varje deltagande lag fick tillgång till två kastspön samt en draglåda med lite olika beten, wobbler, sked, spinnare samt kastflöte. Under en 4-timmars period så räknades sedan den sammanlagda vikten in av fångat byte.

De deltagande lagen var
Team Skyhaga Carbon Buns Pro Competition Revolver 2008 Limited Edition
Per och Anna Hallebratt
Jonas, Carin, Joakim Stråhle

Team Nordanstigsbladet
Allan, Anna Larsson
Robin, Maria, Moa Grelz/Eriksson
Staffan, Anna Öhrberg/Efternamn jag inte kommer ihåg (Stödmedlemmar)
Johan, Tilda, Simon, Theo (Stödmedlemmar)

Team Half a beaver and curious Mike
Peter, Monica, Filip Kellerth
Mikael, Nina, Elliott, Vendela Larsson

Tyvärr så blev det sjukdomar under natten mot lördag och det blev avhopp från Jonas Stråle m fam och Staffan m fam

Men vi andra var på plats i tid (förutom lag half a beaver and curious mike som kommer att bestraffas kommande år)

Klockan 10 gick starten och ivriga kastade vi oss ut i tävlingen. Valet av bete föll på en Buster Jerk wobbler vit med röda prickar. Redan i tredje kastet sög det i ordentligt i spöet och en lång utdragen kamp påbörjades. Efter ca 10 minuter så lyckades undertecknad landa en flodpärlmussla på ca 34 gram (ohyggligt stark för sin storlek)


Denna fångst skulle senare visa sig bli starkt bidragande till slutresultatet.



Sedan fiskades det intensivt under 4 timmar där alla lag (ja, även half a beaver och curious mike anslöt till sist) Frenetiskt provade alla konster och knep som finns inom sportfisket.

Per Hallebratt hävdade länge att dom hade en ledning genom sin fångst av ett 150 kg:s isflak, en lång pinne och otaliga löv. Detta var dock inte giltig fångst och fick dömas bort.

Vid tävlingens slut visade det sig att den enda fångst som gjorts var flodpärlmusslan. Tävlingsledningen (Allan, Robin) sammanträdde då genast, då det ändå får anses vara lite kontroversiellt att detta räknas som en legitim fångst. Tävlingsledningen kom dock fram till att det vid särskilda tillfällen är godkänt om det är så att musslan huggit på betet och inte bara hakat fast.
Därför utropades segrande lag 2009 till Team Nordanstigsbladet!















Som vanligt var Anna fotograf och övriga bilder kan ni hitta under bildarkivet

Må era anglingstävlingar alltid ha is!

Inga kommentarer: