lördag 13 september 2008

Lördag 7 september

Vi jagade "orrflon" vilket gick riktigt bra.
Eftersom vi hade skjutit så många vuxna redan så bestämde vi att vi skulle skjuta kalv (med alla de vanliga undantagen som att hunden skäller, det är en storoxe osv)

Lill Roger fick skjuta en kalv uppe på orrflon som Dannes unghund fick bjäbba fram. Lill Roger släppte i och för sig 5 skott på kalven vilket kanske är väl mycket för en unghund men den verkade klara upp det på ett bra sätt och såg inte det minsta skrämd ut.

Danne påpekade att i såten efter det så hade hunden helt plötsligt gått från 30 sekunders sök till 10 minuter!! Där ser man vilken skillnad det kan bli när man får skjuta för dom.

Sen kan jag tillägga att det satt ett skott i låret igen för lill roger... det kommer han nog att få höra... ;-)

Under eftermiddagen så hade sen Micke upp en björn. Den sprang förbi staffan på ca 15 meter men det enda han såg var ryggen på den när den spran inne i riset. Tyvärr stannade den inte till inne på vårt område utan fortsatte en bra bit till. Mickes hund växlade sedan till en kviga som korsade deras spår och sen blev det bara att leta hund.

Mattias den stackarn hade inte sett ett hår på hela veckan fick en fin oxe på 10+ taggar som klev ut med bredsidan på 60 meter men han höll sig ändå från att skjuta då vi tidigare hade sagt att vi inte skulle skjuta om inte det var en hund med. Hedere åt honom. Själv hade jag inte klarat av att hålla mig...

Inga kommentarer: