torsdag 23 juni 2011

Laxresa dag 3 (Lördag)

Vi hade ställt väckaren på en rätt tidig morgon men vi kände när den ringde att vi inte orkade. Så vi stängde ner den och tog istället sovmorgon.
Det innebar att vi inte kom ut förrän mitt på dagen (gud vad det grämer mig), då vi försov oss lite.
Kvällen innan hade vi insett att vi blir kvar vid Stjördalsälven. Det går åt för mycket tid till att resa runt och vi skulle förlora värdefull fiske och whisky tid. Så vi bokade upp oss på stugan till söndag och ett nytt fiskekort.
Passade även på att dra en snabb härlig varm dusch. Då möjligheten finns måste man utnyttja det.

Vi hade under de föregående dagarna rekat flera pooler och kände att vi nu den återstående tiden skulle fiska våra favoriter. Så för lördagens fiske så valde vi Svarthölen”
Slitna i kroppen så fiskade vi sedan den här poolen under hela eftermiddagen och en bit in på kvällen, återigen så utan vare sig känning eller att få se nån lax.
Vi var bägge lite förvånade att vi inte ens såg fisk, då den här poolen var så fruktansvärt fin och vatten och väder kändes bra.
Staffan började nu också bli rätt sliten i sin axel då han fuskat lite med sin kastteknik och gått på alternativet med råstyrka, vilket blir rätt tungt efter ett tag.
Tanken var också att vi skulle göra en tidig kväll och i stället satsa vårt krut på morgonfiske på söndagen innan vi for hem.
Så vi åkte hem och jobbade i stället på whiskyn och den pilsner vi hade kvar (ingen briliant plan med tanke på att man ska kliva upp blåtidigt dagen därpå)

Det visade sig också senare att den dag vi fiskade minst var den dag som sedan gav överlägset mest fisk då vi låg och trynade i stugan..

Må er fisketaktik inte styras av ert sömnbegär!

Inga kommentarer: