fredag 8 oktober 2010

Oktoberjakt

I helgen blir det åter älgjakt då jakten startar om med kanske den finaste tiden.
Oktoberjakten är den tid då frosten börjar komma och skogen skiftar i alla upptänkliga färger.
Finns inte mycket som är bättre än att sitta på en frostnupen myr och dimman sakta lättar när solen går upp. Det är kristallklart i luften och man kan höra ett löv ramla på hundra meters håll. Orrarna sitter och "kookrar" och man kanske har gjort upp en liten eld och samtidigt smuttar på en kopp kaffe när en hund plötsligt börjar skälla i skogen ovanför dig och man hör det karaktäristiska ljudet från en älg som kommer åt ditt håll.. Livskvalitet!

Sedan finns naturligtvis även motsatsen. Blötsnö i 15 sekundmeter när du sitter på ett igenväxt hygge där du bara kan se en meter framför dig och klockan är halv 5 på söndag kväll när någon skadskjuter en älg i andra sidan av skogen och du vet att det är flera timmars eftersök..

Men nu är det bara att fokusera på det positiva. Morgondagens jakt ser vädermässigt ut att bli bra. Inget regn och behaglig temperatur.
Laget kommer att jaga hela veckan men jag har bara helgen på mig då jag inte har ledigt. Det är bara att hoppas att det blir en bra jakt under den tid jag är på plats.

Måste erkänna att jag är bra sugen på att fälla en älg nu. Jag såg inte ett hår under september och det vore trevligt att i alla fall få vara i närheten.

Har ännu aldrig fått fälla en riktigt stor oxe så det vore drömmen. 20+ vore ett lämpligt djur...

Jag har alltid sagt att man får ett enda sånt tillfälle per jaktliv. Själv har jag inte fått det tillfället ännu, så jag väntar..

Må ert jaktlivs oxe stå stilla och nära!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om jag kollar på bilden så tycker jag som om den är skjuten lite långt bak ?. ;)

Allan sa...

Då måste du skaffa glasögon;-) Den där stupade av ett högt bogskott.