måndag 4 oktober 2010

sjuk och därmed deprimerad..

Ligger fortfarande sjuk i denna förbannade influensa. Nu har det gått 10 dagar utan att jag har fått röra ett flugspö..usch..

Till råga på det så har jag precis sett en mycket trevlig fiskefilm, "Drömån - Ett myggfiskeparadis" som jag fick hem i brevlådan härom dagen. Mycket trevlig film med ett riktigt bra foto.
Handlar om en kille som förverkligat lite av en dröm. Han har själv filmat allting och varit ensam på hela färden. Under 7 somrar så har han själv med kanot letat efter sitt drömvatten och samtidigt filmat allting själv.. Fy tusan vilket slit men gud vad underbart samtidigt.

Det fick mig då naturligtvis att börja fundera.. Hur många möjligheter har man själv att kunna förverkliga en sån dröm om sitt drömvatten och sin drömfisk? Jovisst har man rätt många fiskedagar per år, men 98% av dessa dagar är i vatten där man bara stillar sitt mest akuta fiskebegär och kanske inte räknar med vare sig drömfisk eller den där optimala naturupplevelsen.

Hur ska man hinna med på den tid man har kvar?
Med min skröpliga nacke och skalle känner jag att det finns inte så mycket krut kvar som man kanske skulle önska. Kanske inte finns mer än 10 år kvar där man orkar vara ute i skog och mark.
Om man då räknar lite krasst på det så kanske man får 5 dagar per år vad gäller fjällfiske. På 10 år innebär det alltså ca 50 dagar. Om man då bryter ner det så får man på dessa 5 dagar per år räkna med att det går troligen bort 2 dagar pga av dåligt väder, en dag går bort i ren transporttid minst en dag varje år pga taskigt vattenstånd och man kanske har 1 dag per år med hyfsat fiske på rätt plats vid rätt tid.
Då återstår 10 dagar sammanlagt och av dessa kan man räkna bort 5 dagar pga att man helt enkelt inte har rätt fluga med sig, 1 dag pga av spöbrott, 2 dagar pga sjukdom. Då återstår 2 dagar..
Jag har alltså 2 dagars bra fiske kvar att hoppas på... Om inte det är en deprimerande tanke så vetefan..

Må era bästa fiskedagar ligga framför er!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kom då ihåg att den ena dagen lär det vara en sjuk kläckning, vilket innebär att du ägnar den dagen med att gå uppströms för det KAN vara bättre längre upp, och den andra är du förmodligen bakis.../Jake

Anonym sa...

Kanske e lika bra att vi skiter i resan och tar en veckas ledigt för att tillsammans titta på schyssta fiskefilmer, göra ett storkok carbonara, dricka onödigt mycket malt-whisky, binda taskiga flugor för att slutligen smälla av ute i tältet till en Bruce-låt på repeat...? Peter

Allan sa...

Jag tycker att Peters förslag är förbannat bra! Om man utgår från det så har jag jääävligt många bra fiskedagar i kroppen..