måndag 13 september 2010

Septemberjakt 2010

Årets septemberjaktvecka går nog till mannaminne som den varmaste som jag upplevt.
Efter klockan 09.30 på dagarna så var det alltför varmt för att bedriva någon jakt med hund. Temperaturen klev genast upp till 18-20-22-24 grader och det var rent djurplågeri att bedriva någon organiserad hundjakt.En ny typ av jaktledare nämligen "brat-jaktledaren"Hur gick det då?
Jodå, vi har hyfsat med älg och vi fick ihjäl några stycken. För mig personligen så var det väl kanske en mindre lyckad jakt. Det närmaste jag kom att se en älg var att jag hörde några älgar ute på ett hygge..
Inte direkt det man drömmer om dagarna innan jakten..

Det är märkligt hur "iskall" man kan vara ibland. Vissa perioder ska älgen, oavsett var man befinner sig på skogen, fram över det pass man sitter på och man kan se 5-6 älgar per pass. Och så under andra perioder så vägrar älgen att visa sig, ja dom skulle hitta på ett sätt att gömma sig även om man är inlåst på en toalett med 20 älgar samtidigt, så skulle dom hitta på ett sätt att gömma sig bakom badhanduken, toapappret eller under tvålen. Det man tröstar sig med är att det är en lång jakt och min tid kommer..

Som ni kan se så var det vääääldigt varmt under jakten... När styckning sker ikalsonger ska man inte vara ute och jaga..


Hundarbetet då? Jo igenomgående rätt bra för att vara September. Det är alltid svårt att få älgarna att stå under septemberjakten och i synnerhet brukar det vara svårt under första veckan. Det som är glädjande var att det var flera unghundar som visade gott gry och även ett par fina ståndskall och även nån ny stjärna som tändes. Bland annat så fick Micke skjuta på stånd för sin unghund efter ett riktigt bra ståndarbete. Det var lite roligt att höra på radion "Men, det är någon som skriker i skogen?!?" Det visade sig vara Micke i glädje efter skottet :-)
En slagen hjälte! Plupp tar igen sig efter en lång dags styckning

Må era jaktmarker vara lufkonditionerade!

Inga kommentarer: