onsdag 22 september 2010

Ansiktsmögel

I morse satt jag på jobbet och kände att jag höll på att bli tokig då mitt sk. "skägg" höll på att klia ihjäl mig.
Det är konstigt att en sådan gles samling av hårstrån kan orsaka så mycket kliande och obehag.
Men å andra sidan så räcker det med en endaste mygga för att två personer inte ska kunna sova..

För att bli av med detta ansiktsmögel och att jag ska få lov av mig själv att få raka mig så måste jag som sagt endera skjuta en älg eller få en öring över två kg.
Så efter lite funderande och kliande så bestämde jag mig för att ta eftermiddagen ledig och fara och fiska.
Förmiddagen var lämpligt regnig och disig vilket jag alltid tyckt varit bästa vädret. For hem direkt efter lunch och hämtade grejorna och for ner till mitt nya favoritställe "Grimman".
Egentligen är det ett ställe som jag inte borde vara så förtjust i då det alltid, alltid är mycket folk där och jag är lite mer av en ensamvarg då det gäller fisket. Men det stället känns så trevligt och så pass hett att jag ändå gärna fiskar där.
Konstigt nog var det inget folk där när jag kom dit så glatt överraskad så knatade jag ner och påbörjade fisket. Nu hade tyvärr vädret klarnat upp och det kändes inte lika giftigt längre..

Efter en första repa som traditionellt visade sig bli lottlös, så bestämde jag mig för att när lönen nu dyker upp så blir det investering i homogena sjuklinor.
Det känns helt enkelt som att jag fiskar alldeles för ytligt med versitip linan. Trots att jag kör med tyngsta tippen (sjunk 8) så är jag nog aldrig djupare med flugan än någon decimeter under ytan då det är rätt bra fart på vattnet och det går också en hel del vatten för det mesta (ca 140 kbm igår).
Det funkar nog om det precis kliver upp fisk, men om den har stått en liten stund så har den redan fått ett antal flugor presenterade sig och jag tror då att dom ställer sig djupare och att man då behöver presentera flugan precis framför ögonen på dom.
Jag köpte två homogena linor på rea härom veckan, Guideline Power Taper F/S3 och Guideline Power Taper S2/S3 . Tänkte då prova att se hur dessa fungerade. Men dessa linor behöver kapas till och igår när jag tänkte fixa detta så gick det inte att få av coatingen. Hur jag än försökte så satt den som berget, så det var bara att sätta på Versitip igen och harva vidare.

Nu blev det som vanligt inget.. Det kom en massa människor och vi var 4 st som delade sträckan och ingen som kände nåt..
Temperaturen i vattnet kändes dock som att det borde verkligen börja komma fisk snart. Skulle gissa på att det var ca 13 grader i vattnet..

Må era skägg växa utåt och inte inåt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för en härlig och interessant hemsida!
Om du vill få väck coatingen så är mitt tips att doppa änden i en liten flaska aceton. Skaka och låt det verka några minuter. Därefter går det lätt att ta bort, ca 1 cm i taget, med ett lärkhuvud (knop).
Lycka till och skitfiske på dig!

Allan sa...

Tack för tipset! Det ska prövas!