torsdag 8 april 2010

Påskresumé

Här kommer en kortare påskresumé.

Vi åkte som vanligt hem till Ramsele (och Raftsjöhöjden senare) över påsken. När vi gav oss av på torsdagen så hällregnade det, vilket gjorde att man väl saknade det rätta drivet och geisten för att ge sig ut och angla på fredagen som vi normalt alltid gör.

I år hade vi inte själva riggat något utan var istället bjudna på kombinerad angling/30 års firande (Staffan Jönsson som blir gammal)

Så det blev ingen uppgång i ottan som vanligt och heller ingen Gin&Tonic vid halv 6 snåret som brukligt är. Istället så tog vi det lite lugnt och kom ut på isen först vid 12 snåret.
Genom nattens regn så var det en massa vatten på isen och man kände sig väl inte så upplagd. Fisket under morgontimmarna var väl inte speciellt bra heller med ett resultat av 0 (!?) gäddor..

Men trevligt var det ändå. Goda vänner, god mat och god dryck samt möjligheten att få se Peter Sundin sitta fast med foten i en vält skoter efter 7 meters färd gjorde att dagen ändå var trevlig.
Tyvärr saknar jag bilder från händelsen. Bara att hoppas att någon vänlig själ kan få ut det på youtube

På lördag morgon for jag och Anna upp till Gunnar och Eva på Raftsjöhöjden för den årliga fisketuren och påsk-umgänget.
Några timmar senare anslöt även Viktoria och Anders med Emma och Elias.Jag satte ut några angeldon under förmiddagen och det blev 5 småsnipor och ett par tappade. De flesta var det Anna som tog upp och hon börjar visa på rätt bra känsla och teknik för angling.

Det finns inga direkta monster i raftsjön utan man får vara nöjd med lite mindre fisk men det är alltid skoj när det flaggar.

På Söndagen var vi också ut en sväng på förmiddagen men orkade inte sätta ut några don (eller ens ta fram fiskespöet för den delen) då skallen inte var på humör. Gunnar satte dock ut några don och ett par saxar. Tror att han totalt under dagen fick 5 gäddor, vilket är något som både katter och hundar uppskattar å det grövsta.
Men nästa påsk då känner jag att det är dags för en seriös morgon-fylle-angling igen!

Må era långfredagar vara långa, soliga och lämpligt onyktra!

1 kommentar:

langbenä sundin sa...

Nog måste det väl vare mer än 7 meter?