torsdag 23 juli 2009

Saxån 19 juli

Eftersom det hade blivit strul med bokningen på nedre ransarån så var tanken att vi stället skulle försöka att få de två drop-in kort som varje dag finns tillgängliga och där först till kvarn principen gäller.
Vi kastades oss därför in i bilen vid 7 tiden och for ner till fiskecentrum. Nu visade sig det att det redan satt en snubbe där och väntade som naturligtvis snodde bägge korten framför ögonen på oss. Så vi hade inget val utan fick pröva vår lycka någon annanstans. Efter rekommendation av killen som sålde korten så fick det bli saxån. Den är ganska sen då den ligger högt på kalfjället, men de senaste dagarna skulle det tydligen ha kommit igång där uppe.
Så vi köpte korten och for upp och packade ihop tält och prylar och begav oss vidare mot saxån.
Bu är jag inte direkt någon atlet efter smällen så vandringen upp tog rätt lång tid. Misstänker starkt att Jake var rätt less för han är inte bara vadar-jesus, han är även 30% stenbock. Det innebär att han gång på gång fick stanna och vänta in mig. Efter en vandring upp på ca 3 km fick vi äntligen se en riktigt fin fjällå med växlande sel och nackar. Det enda knixet vara bara att det fanns inte tillstymmelse till vare sig insektsliv eller aktivitet på fisken. Sedan hade även vinden börjat tillta rätt ordentligt.
Vi vandrade runt där uppe i ett par timmar för att försöka hitta en plats där det fanns i alla fall lite liv och rörelse, men det var stendött. Jag provade några få sporadiska försök med guldskalle men helt utan framgång. Vi det laget hade både jag och Jake kommit till samma insikt om att det inte såg speciellt ljust ut. Vi lade därför om planerna lite snabbt och gick tillbaks ner mot bilen för att under kvällen fiska i kultsjöån istället.
När vi äntligen kommit ner, fått i oss lite mat och tänkte börja att fiska så visade det sig att kultsjöån är ett eget fvo och dit hade vi inget kort.
Vi var nu ganska möra efter nattens fiskande, lite sömn och en ordentlig promenad och bestämde oss istället för att åka mot Ramsele.
Som vi såg det hade vi fått en dags kanonfiske dagen innan och vi hade provat tält och attiraljer och allt verkade funka. Så vi var rätt nöjda och belåtna när vi puttrade hemåt. Helt nöjda var vi dock inte då vi var väääldigt sura på den snubben som snodde drop-in korten framför snoken på oss på morgonen... det kom nog både en och två svordomar och okvädningsord om den mannen under resan hem...

Må era dagsländor flyta högt och torrt!

Inga kommentarer: