söndag 3 juli 2011

Fy fan för avlopp!

Måtte djävulen ta hushelvetet vi bor i..
Sedan vi flyttade in så har delar av avloppet trasslat för oss och vi har fått ha en spolbil på besök ett antal gånger.
Det har dock varit isolerat till delen för en separat toalett så problemet har varit hanterbart.
Tanken har under lång tid varit att påbörja en åtgärd men då min kropp inte har funkat som den ska har det inte blivit av.

I förra helgen började avloppet från köket också att lägga ner. Hade då inget val utan bad en kompis att hjälpa mig med att bila upp källarplattan.
Där visade det sig att det var en mindre sjö med avloppsvatten..
Avloppet varkar ha vittrat sönder för flera år sedan och att allt avloppsvatten gått ut direkt under huset..
Så nu bor vi hemma hos några kompisar som har varit så snälla att låna ut deras lägenhet då dom bor i sitt sommarhus.
Måste nu försöka att få tag på en firma (under semestertider...good luck..) som kan göra en hel entrepenad på det här. Det kommer att bli jättebilligt...

Sedan kan jag ju meddela alla er husägare att en försäkring gäller inte om ert hus är äldre än 30 år... Så i det här fallet kommer inte en krona i ersättning.. tjoho..
Utan det måste lösas via ett blanco lån, vilket i förlängningen innebär tack och adjö för allt som har med fiske de kommande 5 åren...

Sedna vill jag passa på att ge ett stort tack (ironi på hög nivå) till den förra husägaren som enligt utsago aldrig har haft avloppsproblem "nääää, vi har aldrig haft några problem..."
Men vi hade det ifrån första stund och dessa rör har varit trasiga i många år av döma av hur det ser ut.. Stor chans att han aldrig har haft ens det minsta problem..

Må era förra husägare vara ärliga människor och inte ärkesvin!

Inga kommentarer: