lördag 23 juli 2011

En björn..nästan...

Jag och Staffan tog oss ut en sväng till ljungan härom kvällen. Vi hade med oss både harr prylarna och tvåhands grejorna för att kunna prova även en lax eller tidig havsöring.
Jag har under den senaste tiden varit riktigt kass i nacke och rygg då jag inte har tillgång till min egen säng pga avloppsproblemen som fortfarande håller mig och Anna borta från vårt hus.
Det är också väldigt psykiskt betungande att behöva sitta instängd i en lägenhet och vänta på att hantverkarna ska ringa.
Så det kändes skönt att få komma ut en sväng och få dricka en kopp kaffe vid ljungan och svära lite över fisket.
Jag provade väl mest med tvåhandsgrejorna då det inte harren vakade alls (måste finnas hur mycket mat som helst under ytan).
Mestadels stog jag nog ändå och fipplade med tafsar och drack kaffe...
Kvällen förflöt utan några större överraskningar. Staffan lyckades lura upp en skaplig harr till att ta på en superpuppa (vad annars?) Sedan blev han tvingad att fara hem en kortare stund men dök sedan upp igen efter att ha löst en mindre familjekris.

Kvällen började mörkna på ordentligt och jag kände att det nu började bli lite för mörkt för att kunna fiska på ett schysst sätt (nattfiske är inget för mig tror jag..)
Så helt plötsligt ser jag något i ögonvrån längre nedströms.
"hmm, vad är det där? Det är ingen älg och det är ingen människa tror jag. Det är för stort för att vara en hund... Vafan, är det en björn!?!"
Ett "rullande" rörelsemönster gjorde att jag nu verkligen började tro att det var en björn. Så jag gjorde mig känd genom att högt säga "hallå där, vem där!"
Sedan tog jag upp grejorna rätt snabbt ur vattnet och drog mig långsamt därifrån. Jag ringde sedan Staffan för att vara säker på att det inte var honom jag såg vilket det inte var då han var längre uppströms. Han packade ihop grejorna och kom ner till mig och vi kände att det kanske var onödigt att vara kvar i närheten så vi plockade ihop våra pryttlar och gick upp till bilen. Medan vi håller på att plocka ihop grejorna och jag berättar om mitt björnmöte så dyker det plötsligt upp en gestalt.
En gubbe med svart fibertröja, svart ryggsäck svart mössa och mörka byxor..
Det visade sig när vi började snacka med honom att var därtill halvdöv. Det var naturligtvis honom jag hade sett när han långsamt gick och fiskade sig uppströms.
Den "rullande" gång jag såg var troligtvis när han kastade..
Eftersom han var halvdöv så hörde han mig inte heller då jag hade påkallat uppmärksamheten...

Gissa om Staffan tyckte att det var roligt (även om han inte var så kaxig när vi gick upp till bilen)
Han har kommit med både det ena och det andra sms:et efter det..
Själv blev jag också rätt sur. Här trodde man sig ha fått se sin första björn "live" och då visar det sig vara en snubbe i tjocktröja...

Plats: Stocken
Väder: Mulet/halvdis med enstaka regnstänk
Temp: 15-20 grader
Vattenflöde: ca 100 kbm

Må era björnar inte ha ryggsäck och fibertröja!

Inga kommentarer: