måndag 9 mars 2009

Anglingstävling i Sidsjön

Jag pratade tidigare i vinter med en god vän (Jonas Stråle) om att vi skulle angla lite Lördagen den 14 Feb. Det vi tänkte var att vi fick dels umgås med våra respektive men även med varandra, sen behövde i alla fall jag något som skingrade mina tankar kring en dyster vår.

Sagt och gjort så packade vi våra pryttlar och begav oss (Det är märkligt, men angling innebär att man flyttar ett mindre bohag)

På väg ut på morgonenVi hade blivit lottade till ruta 36 (varför kan man aldrig få ruta 13...)
Rätt kallt ute och en hel del snö men såg ut att bli en klar och fin dag.Jonas var lite trött och kinkig då han hade varit på 30-års kalas till halv tre snåret på natten. Men som ni kan se så kändes han koncentrerad och redo vid motorborren.

Alla attiraljer för ett lyckat anglingsfiske var på platsRätt kallt ute men varm inombords..Sin vana trogen hade Jonas tagit med Murikkan. Efter att ha sovit en liten stund på morgonen så drog han i gång en liten wok där mitt på dagen då Carin och Joakim hade gjort oss sällskap.Tyvärr så verkade det som att vår ruta var rotenol behandlad (förstår inte att det är möjligt bara inom en enda ruta!?!? Det är som vanligt.. bortlottade, bortdömda, fusk och mygel!)

Här har vi ett taktiksnack om vi ska flytta något don eller ta en kask till. Gissa utfallet av den diskussionen....En slagen hjälte efter en lång dags angling utan resultat....Men nästa gång då blir vi giftiga.....


Fler bilder ligger utlagda i fotoalbumet här bredvid.
Fotograf: Anna

2 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen har sveriges mest kompitenta fiskeskribent fattat pennan igen, skönt att ha dig tillbaka. Ser för övrigt att anglingen i medelpad ter sig nästan på samma sätt som hemma i västra... kask, öl å inge fisk. Huvudsaken är ändå att man är ute först. McPeter

Anonym sa...

Jag håller med föregående skrivare, tokroligt att du är tillbaka bakom tangentbordet. Såg ut som en typisk anglingsdag ni hade varit ute på dock, men det där med att få nåt är överskattat, vem vill EGENTLIGEN få en massa slem med tänder som stör Minttu-Jäger-Kask-Gintonk-Öl-drickningen.
Iaf så såg det ut som en toppendag med god mat och trevligt sällskap... /Jake