måndag 23 mars 2009

Angling i Vallen

Plats: Vallen
Väder: -1 C Klart väder och lite lätt NV vind

I lördags var jag hem till Ramsele. Hade snackat med Jake, Lollo och Roger om att passa på att fara ut och angla lite och snacka lite skit.
Har inte blivit mycket av den varan på sistone tyvärr.

Så vi for iväg på morgonen vid 6-snåret. Lollo kunde tyvärr inte förlja med genom att Pia fyllde år men han skulle eventuellt komma förbi en stund sen.
Eftersom vägar inte var uppskottade och vi egentligen inte känner till sjön speciellt bra nån av oss så for vi till ett ställe där vi tidigare varit och faktiskt lyckats få en och annan gädda. Dvs till "ön direkt vid utloppet till "lill-vallsjön"

En långfredagsangling lyckades vi faktiskt få upp en 7-8 gäddor på denna plats.
Det låter kanske inte speciellt bra, men med tanke på hur vi brukar se ut på långfredagen så innebär detta att det måste finnas miljoner gäddor som i stort sett trängs för att bita på.
Orsaken till vårat magra resultat under dessa långfredagsanglingar skyller jag nog på att vi av okänt skäl verkar tappa fokus ungerfär när vi har borrat vårt första hål.. Kan det vara nåt i påskmaten..?

Jake kom med förslaget om att sätta ut ett par-tre don på vägen ut till den lilla ö som vi brukar ha som basläger.
Direkt när vi satte ut det första donet så small det på en liten snipa som Jake raskt och rutinerat drog upp.
Tanken var då att "det här kan bli en sån där dag som man bara läser om"

Snabbt borrade vi ut ett tjugotal don på de ställen där vi tidigare haft framgång med och var beredda att börja springa... tyvärr visade det sig att det bara fanns en enda gädda kvar i sjöjäveln och det var den som Jake snärjde direkt på morgonen.
Det var det enda som hände fiskemässigt den dagen. Vi fick packa ihop bara efter nån timma pga. att Roger hade så förbannat ont i ett öga. Så efter att vi packat ihop donen så fick jag och Roger i stället spendera dagen på akuten i Sollefteå.

Det visade sig att han hade en navkapsel, ett järnspett och en fiat uno som satt fast i hornhinnan.
Själv tycker jag inte att det var mycket att ha ont över, men men..
Nä, allvarligt så gick det bra. Läkaren plockade ut flisan och han fick salva med antibiotika. Pratade med honom för en liten stund sedan och det är mycket bättre.

Orsaken till det dåliga gäddfisket var nog också att vi kom ut för sent och huggperioden var nog redan över. Sen hann det aldrig bli någon mer huggperiod... Nya tag på långfredagen!

Må ni aldrig ha en fiat i era ögon när ni ska angla!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om jag får säga mitt så har jag aldrig varit med om sämre förberedelse inför en angling. Till att börja med så va det ingen pokerturnering kvällen innan som man blev cirkusfull på, ingen Gin å tonic vid 05:30-draget, vi hade mört och den var inte tjälfrusen, osv... Nä, vi får bryta ihop och komma igen.. /Jake

Mikael Larsson Österström sa...

Nä skärpning killar.
Till o med så sattes angel donen ut !
I vanliga fall brukar dom ligga vid hålet en bit in på morgonen.