lördag 23 april 2011

Långfredagsfiskningen

I år blev det ingen angling!
Sorg och fasa. Vemod och jämmer. Helt enkelt bara fel!

Påsken ligger så sent att det inte finns några isar att uppbringa.
Det fanns på tidigt stadium en plan på att frysa egen is och frakta till lämpligt vatten. Planen skrotades dock eftersom det skulle innebära att ginåtonicen skulle få drickas varm, och varm gintonic gör ingen glad..
Istället blev jag då kvar hemma av diverse skäl och kombinerar dagarna med fiske på förmiddagen och hushållssysslor på eftermiddagen.

I morse blev det krokforsen igen. Orsaken är att det är ett av få ställen som är riktigt fiskbara på det flöde som vi har nu (270 kbm)
Var där först av alla och fick gå ett par repor på ofiskat vatten.
Resultat?
Nada..

Efter ett tag kommer det ner en till kille. En rutinerad räv som varit med ett antal år i ljungan. Vi harvar på där under förmiddagen och det ansluter lite folk allteftersom. (samtliga tror jag var lite förstörda eftersom de inte kunde vara ute och angla. Den rutinerade snubben hade en svit på 37 raka långfredagar som spräcktes)
Efter diverse flug- och linbyten så var resultatet detsamma.
Noll fiskar till Allan..
Den rutinerade filuren lyckades dock kroka två stycken. En kilos fisk och en större utlekt hanfisk som tappades precis vid strandkanten.

Här snackar vi dock inte slump. Han är helt enkelt en mycket bättre fiskare som vet vad han pysslar med. Skulle jag lyckas få en handlar det mer om tur. Det är en riktigt sorglig insikt, men samtidigt det som får en att vilja bli bättre.

Men sanningen är väl att man helt enkelt har fel grejor... eller man saknar grejor helt enkelt ;-)

Må er fiskekunskap komma lättsamt!

Inga kommentarer: