söndag 23 maj 2010

allt för länge sedan..

Jag vet inte riktigt varför det inte har blivit något bloggat på sistone. Det har hänt en del som jag känner att jag borde ha skrivit ner innan jag glömt det men det blir liksom inte av.

Jag har dels hunnit med att gå på kastkurs med Mattias Drugge (väldigt nyttigt), Anders (svågern) har varit ner en gång till över kristi himmelfärds helgen) och ett flertal fisketurer därimellan.

Så hur ska man med detta guldfiskminne kunna göra en sammanfattning?
Jag provar med kastkursen.
Upplägget var detsamma som i fjol. Det vill däga teori på klingstagården i ett par timmar sedan lunch och ner till viforsen för praktik under eftermiddagen.
Som vanligt så var Drugge genomsympatisk och funkade kanonbra som lärare. Det märktes dock att han var lite sliten efter sportfiskemässan som hade varit under helgen.
Just ja, sportfiskemässan måste man ta några ord kring.
Jake kom ner och hälsade på och vi gjorde en gemensam tur till mässan under lördagen.
Det var nästan så att man blev överväldigad av alla grejor. Jag var väl egentligen inte ute efter något speciellt men det blev ändå så att jag köpta två klumplinor till tvåhandsfisket. En Zpey Fusion S1,S2,S3 och en Rio AFS S5,S7. Jake handlade en del grejor bla. håv, ny rulle (loop naturligtvis som den loop-bög han är ;-), nya glasögon.
Skallen var inte på sitt bästa humör då man dumt nog hade druckit ett par öl kvällen innan så det blev inte mycket mer av dagen än att gå runt och titta, bland annat på lite kastuppvisningar. Egentligen hade jag tänkt gå flera dagar och vara med på ett par seminarier som verkade intressanta samt att kika närmare på flugbindningshörnan men nu tog dom 130 kr per dag i inträde så det blev bara en dag. Synd bara att det hade varit så lite folk. Nu kommer väl aldrig den mässan tillbaka hit.
Men just det, jag höll på att skriva om kastkursen.
Det visade sig att det jag redan innan hade misstänkt var sant. Jag tiltade spöet för mycket i baklyftet och använde "styr-armen" för mycket i utkastet. Drugge korrigerade det hela och gav mig lite verktyg att själv jobba med det i framtiden. Kan klart säga att jag var en bättre kastare när dagen var slut.
Har man möjlighet att gå en sådan kurs så ska man ta den. Även om det är lite dyrt så tycker jag att det är värt det.

Vad mer, jo Anders var ner och vi körde fiske ett par dar på flera platser i ljungan. Vi fiskade en kortis torsdag kväll, ett par längre svängar på fredagen och lördag förmiddag. Resultatet var ganska nedslående. Jag fick en liten sprattel vid Grimman och tappade en fin fisk, men det var också allt.
Vi hade stått vid Grimman i flera timmar och nött utan känning när det kommer en islänning som pluggade i sthlm. 10 minuter senare har han en fin blanköring på ca 3,3 kg på land... Skoj för honom men lite bittert ändå.
Lördag förmiddag fiskade vi Bordet utan att ha någon känning så vi gav upp vid 12 tiden och for hem. Dagen efter läste jag på Ljungans Sportfiske Sällskaps forum att under lördag eftermiddag hade en ordentlig vattenhöjning kickat igång och det hade blivit en huggsexa av stora mått i älven. Ett 20 tal fiskar av fin storlek fångades vid "klaras". Det bommade vi naturligvis..
Det kommer väl fler tillfällen... (fan vad less man blir på att skriva det)

Den vattenhöjningen gjorde ändå att vårens fiske blev lite stympat. Sedan dessa har det runnit väldigt mycket vatten pga vårflod och regn i inlandet. Så det har gått mellan 350 och 480 kbm vilket gör att fisket (ialla fall för mig) blir svårt. Så den sista vecka har spöet fått vila helt och hållet faktiskt.

Har även snackat med Anders och kanske vi gör oss en tur upp till Lögde när det lossnar där uppe.

Må era vårfloder alltid hålla sig inom rimliga gänser!

Inga kommentarer: