måndag 26 september 2011

Återigen resultatlöst

I helgen som gick så var jag ute vid två tillfällen och vid dessa bägge tillfällen så gick jag bet.
Tog en kvällssväng till krokforsen i fredags. Blåsigt med nordlig vind gjorde att det var inte så rackarns skoj att kasta, då flugan behagade att fara dit jag absolut inte ville.
Började med s1/s3 lina på 15 fotarn. Det har blivit den som jag använder mest nu på slutet. Är väl nyhetens behag men jag vill komma underfund med hur jag måste kasta med den. Sen går det inte att förneka att den skjutsar linan rätt mycket bättre än lpxe'n.
Naturligtvis ingen känning på första repan.
Under tiden som jag går den så kommer det ner två andra fiskare varav en är Micke Andersson.
Micke är en erkänt ruggigt duktig lax- och öringsfiskare som har sitt favoritvatten i Byske. Det har skrivits artiklar i fisketidningar och han har bland annat kallats kungen av sjunklina och är känd för sin hårda vadning.
Nu hann jag tyvärr inte växla så många ord med honom då han gick ut i vattnet när jag kom ur, men det var å andra sidan skojigt att se honom fiska.
Det var inte många millimetrar han lämnade ofiskat kan jag säga. Små steg och nästan maskinliknande kastning.
Lite bättre kändes det faktiskt när inte han heller hade nån känning. Är så rackarns knäckande för självförtroendet att se någon annan dra fisk på ett ställe några minuter efter att man själv fiskat av det.
Efter att ha gått en enda repa så drog dom vidare till nåt annat ställe. Gå och nöta på fisken var inget för dom. Själv är man för lat för att förflytta sig och vetskapen om att det är klent med fisk gör inte arslet mer flyttvilligt.
Men efter en sväng till med en tyngre lina som inte heller resulterade så blev det hemfärd då jag planerade att åka ut tidigt på lördagsmorgonen också.

Lördag morgon åkte jag tillbaka till krokforsen. Börjar seriöst fundera på om det är ett ställe där jag kan fiska fluga? Tror faktiskt inte jag fått en enda flugfisk där?
När jag höll på att spinnfiska så var det säkraste stället i ljungan. Det var inte så många gånger man gick fisklös därifrån. Nu kanske man förskönar minnena och det inte var så bra då heller men nog tusan var det bättre än nu med fluga.
Jag var i alla falla ute tidigt som tusan med förhoppningen om att gårdagens lite ondskefulla vind skulle ha mojnat som det brukar vara på morgonen. Nu var det inte så utan nordanvinden svepte på rätt ordentligt.
Första repan resultatlös. På med snabbare sjunk och en ny repa som inte heller gav nåt.
Sen kom det ner en annan kille som gick ett par svängar.
Efter att han också gått tomt så slutade det som det numera all oftare gör i ljungan. Man sitter och snackar om fiskeprylar och fiske på andra platser.
Usch vad tröstlöst det känns ibland..
Nu är säsongen i och för sig tidig än och det är fortfarande varmt i vattnet så det kommer att bli bättre men jag tror inte man ska räkna med några enorma fiskafängen...

Tanken var att även fiska även söndagen men då jag var iväg på hockey på lördag kväll och såg Timrå tappa en 4-ledning till förlust med 4-5 mot djurgården så ville mitt huvud inte vara med längre, så söndagen fick spenderas stillasittande i fåtöljen.

Fredag
Väder: ca 10 grader och sol som tittade fram bakom ett lättande molntäcke
Vind: ca 5-7 m/s nordlig
Vattentemp: ca 14 grader
Vattenflöde: ca 220 kbm

Lördag
Väder: ca 6 grader och klarblå himmel
Vind: ca 5-7 m/s nordlig
Vattentemp: ca 14 grader
Vattenflöde: ca 220 kbm

Må era hockeylag nöja sig med att förlora och inte knäcka era fiskeplaner!

måndag 19 september 2011

Nu blev det ett glapp igen

Nu var det återigen ett tag sedan det blev nåt nedknåpat i denna blogg.
Till stor del så har det berott på att det inte har blivit så mycket fiskat.
Först åkte jag på nåt magvirus som sänkte mig och efter det hann jag precis bara komma på fötterna innan det var dags för den förkylning som drabbat sundsvall hårt under hösten.
För att göra saken ännu värre så har det även varit en del jobb som gjort att fisket fått stå tillbaka.
Nu har jag väl ändå hunnit med ett par kortare turer som helt enkelt inte blivit dokumenterade här.
Som vanligt är väl orsaken att det har känts totalt iskallt fiskemässigt då vattentempen varit alldeles för hög vilket i sin tur gör att en sinande fiskstam därtill har varit allt annat än bitvillig.
Nä det har mest blivit några svängar där jag träningskastat med det nya spöet (vilket jag förresten är väldigt nöjd med)
I lördags morse kom jag mig dock iväg på vad jag kanske skulle vilja kalla årets första seiösa försök att lura en öring.
Det blev en morgontripp till krokforsen i tidig gryning.
Resultatet var som vanligt: Ingenting. Inte ett nafs eller dragning. Jag såg inte heller nån fisk.
Istället fick jag höra en älghund som gjorde ett upptag långt upp i skogen och efter nån halvtimma så kom det tre smällar. Det gjorde inte direkt mitt sug efter älgjakt mindre kan jag berätta...

Nu framöver ska jag i alla fall ta mig ut på lite mer fiske.
Jag har tagit ut några dagars semester innan och efter uppehållet i ljungan och ska försöka vara ute på lite seriös öringjakt.
Bara att hoppas att hösten kommer med lite öring i älven.

Plats: Krokforsen
Tid:05.45 - 10.00
Väder: sol, klarblå himmel
Temp: +4 grader som steg till +9 grader
Vattenflöde: 200 kbm
Vattentemp: ca 16 grader.

Må era bloggare komma på nåt bra att skriva!