lördag 24 januari 2009

Så ska man fira alla hjärtansdag!

Jag lyckades häromdagen med konststycket att få Anna att tycka att en angeltävling på alla hjärtans dag är ett bra sätt att tillbringa den dagen!

Jag var in på PO:s härom dagen och fick då se en liten lapp på dörren om att det var en angeltävling på Sidsjön den 14 februari (alla hjärtans dag)
-"Hmm, hur lägger man upp det för Anna kom tanken..."
Men jag gick bara hem och presenterade idén för Anna och hon svalde den. Som tur är så tycker även hon om att vara ute och fiska (så länge det inte är allför tidigt eller dåligt väder)
Sen snackade jag lite med en kompis (Jonas Stråle) och han och hans fru tänkte också hänga på. (dom bor i stort sett vid sjökanten)
Så nu blir det att vässa krokar och smörja rullar. Tävlingen i sig är inte speciellt stor med ett 1:a pris på 5000 kr och max antal lag på 70, men det är mest en bra orsak att komma i gång med anglingssäsongen och samtidigt försöka att få i gång huvvehelvetet. Det är bara att hoppas att man är så pass kry att det funkar!

Ha det och låt era angeldonslinor aldrig frysa fast i hålen!

tisdag 20 januari 2009

Springsteen kommer!

Jag skiter just nu i att detta är en fiske och jakt blogg.

Bruce kommer!!
Fick idag veta att Springsteen kommer att dyka upp i Stockholm för två spelningar 4-5 juni.
Det innebär att allt fiske ställs in under perioden 4-8 juni!!

Jag har ännu inte kunnat köpa några biljetter då dessa släpps först den 26 januari och vis av erfarenhet vet jag att det brukar vara djäävligt svårrt att få tag på några biljetter, men jag SKA BARA HA DOM!

Så nu har man fått ännu ett skäl att se till att skallen är kry tils i juni!

Må era springsteen plåtar bli billiga och möjliga att få tag på!

måndag 19 januari 2009

Litteratur

Tjena!

Jag är tillbka efter lite trassel och återfall med huvvet, men börjar nu känna mig lite bättre igen.

Det sista inlägget som jag skrev var i frustration över att PO:s var stängt när jag skulle utnyttja mitt presentkort som jag fick i julklapp. Nu är presentkortet slut.. jag var iväg och köpte mig en 1/4 tuppsaddle svart (whting bronze) samt lite dubbing och guldfasantippets. Tanken med tuppsaddlen var att kunna binda några knott och TKK (För er som inte vet så ståt TKK=Två Kopulerande Knott)
Tyvärr så var väl den här tuppsaddlen lite för stor Passa bäst för flugor mellan 12-16) och jag får istället inrikta mig på att köpa en nacke istället. Verkar som att man på nåt magiskt sätt aldrig har rätt material...

Jag har också gjort ett inköp som jag nog aldrig kommer att ångra. Jag har nämligen köpt ett flugbindares bibel:
Flugbindning på mitt sätt av Lennart Bergqvist.

Om ni håller på med flugbindning eller planerar att ge er på det så är denna bok det första ni ska köpa. Efter det behöver ni aldrig någon mer litteratur av något slag.
Den innehåller allt man vill veta om flugbindning, verktyg och material.
Högklassiga bindbeskrivningar och förklaringar över vilken kuse som flugan imiterar samt hur man bör fiska den. Rent ut sagt underbar.
Alla jag pratat med har rekommenderat den och nu förstår jag varför.

Har snabbt bläddrat igenom den och så sakteliga börjat att lusläsa, men jag håller mig samtidigt och vill inte läsa den alltför fort. utan sakta smälta varje intryck. Höll tex. på att läsa sidorna om hur man använder en vingbrännare en hel dag. På det sättet har jag alltid en del läsning att se fram emot varje dag.

Nu blir jag så sugen på att läsa lite så jag ska gå ner och läsa avsnittet om tråd och tinsel i en halvtimma.

Ha det och må era whipfinishknutar aldrig gå upp!