onsdag 29 oktober 2008

De första flugorna..

Var som sagt iväg i helgen och inhandlade ett flugbindningsset.
Här kommer då några av de flugor som hittills har blivit bundna.

Det här ska alltså påminna om en påfågelnymf
Själv skulle jag kunna tänka mig att i stället kalla den "krok med ludd"

Nästa alster som man kastade sig över var en nattsländepuppa.
Den är jag faktisk lite mer nöjd över. Kan faktiskt påminna om en "riktig" fluga om man tittar från lite håll...


Styv i korken då man var lite smånöjd med de två första flugorna tänkte man att det här kan väl inte vara nån konst. Man kanske ska gå direkt på de riktigt klassiska laxflugorna..
Men jag sansade mig lite och gick i stället på nästa kapitel i instruktionsdvd:n, E-12, den mest
klassiska av klassiker!


Europa 12:an är tänkt att den ska imitera en nattslända. Av någon märklig anledning så har jag i stället lyckats imitera en krumryggig grävling. Den här tyckte jag var bökig att binda. Framför att att få fast haröredubbingen på bindtråden. Tänk dig själv att försöka sätta fast fint hackat hår på en glansig silkestråd...



På måndag kom Roger och hälsade på och jag var inte sen att lura in honom på ett försök. Vi tänkte ge oss på att binda en klinkhammer.
Jag börjar med att visa upp Rogers först.

Skulle kunna tänka mig att resultatet påminner av hur det skulle se ut om en dammtuss försökt att tjyvpara sig med Roger Pontares frisyr...


Å andra sidan kanske inte man skall vara så kaxig då det senare visade sig att min variant inte var ett dugg bättre.

Men helt klart att det är rätt skojigt att sitt och mixtra. Förhoppningsvis får man tillbaka koncentration och fingerfärdighet framöver så att produktionstakten kan höjas till mer än en fluga per dag..

tisdag 28 oktober 2008

Måtte djävulen ta William Moberg Faulds

Har just "plågat" (tv funkar inte speciellt bra för skalletrasslet..) mig igenom ett avsnitt av Jakt & Fiske.
Återigen har William förstört ett avsnitt av vad som skulle kunna vara prima fiske tv. Jag vet inte om det är bara är jag som irriterar mig till döds på hans kommentarer, hans attityd, hans hurtfriska framtoning och framför allt att han verkar vara troligtvis världens sämsta fiskare.

Karlfan reser sverige och världen runt och besöker dom bästa fiskeplatserna som finns. Han har med sig guider till höger och vänster och samtliga förutom han själv fångar fisk. De enda gångerna man får se honom med ett böjt spö är de gånger man inte får se honom göra ett mothugg.... hmm

Ett normalt program så är han på någon riktig hotspot vid en perfekt tid. Sedan får man se honom rycka flugan ur vattnet ca 4-5 gånger första kvarten med ordföljden "neeej, å den var stoooor.." sedan blir det reklam och programmet börjar igen. Sedan får guiderna ett par tre fiskar och detta åtföljas av den klassiska kommentaren "snyggt jobbat Jean (eller annan guide)"
"Då leder du med 1-o då. Tänk att det alltid ska bli en tävling när man fiskar...he he he"
Vid det här laget är man så uppretad att man sitter och tuggar fradga! Och man tänker "Han lyckas förstöra även dagens program ¤%&$#"
Sedan som på något magiskt sätt står han där med en spöbåge (utan att vi fått se ett mothugg naturligtvis) och då kommer det en till av dessa förhatliga kommentarer.. "Jag tror den är fin...den är stoooor.."
Jag skulle verkligen vilja se vad som händer när kameran är avstängd. Misstänker att det är ett flertal ggr som Herr Faulds-Moberg drillar in guidefångad fisk...

För bara ett par veckor sedan var han tydligen i Ljungan som är mitt hemmavatten och fiskade efter havsöring. Slog upp söndagstidningen och där var han!!

Hade jag vetat det så hade jag offrat min tid på att fara dit och kasta sten på honom precis hela dagen!

Nä nu har jag retat upp mig tillräckligt. Vi hörs

måndag 27 oktober 2008

Fortfarande väck men nu finns hopp!

Det här med hjärnskakningsprylen är fan i mig det värsta jag varit med om.

Har haft en 7-8 återfall där jag blir riktigt jävla sänkt. inge skoj alls... och det värsta är de stunder då man känner sig halvpigg. Då stirrar man ut genom fönstret och ser att man bommar den bästa fiske och jakt hösten på mannaminne...

Nu verkar det i alla fall som att jag blir sakta bättre (tvi tvi, ta i trä och pissa på en katt eller vad man säger)

I helgen som gick så blev jag tokfrustrerad då jag inte kan titta på tv eller sitta framför datorn. Anna körde ner mig till PO:s då jag länge suktat efter flugbindningsgrejor. Tänkte att det kanske går att pyssla med under dagarna.

Alla jag pratat med som håller på med flugbindning samt mina undersökningar på diverse internetsajter och forum har varit eniga i saken "Köp inte ett flugbindningsset!"
- "seten innehåller skitverktyg!"
- "seten innehåller skitmaterial!"
- "seten innehåller bara material man aldrig använder!"

Så jag tänkte att jag skulle plocka i hop en bra utrustning med lösa kvalitetsdelar och med en bra grund av kvalitetsmaterial.

2 timmar senare var jag hemma med ett flugbindningsset....

Insåg att det skulle bli så förbaskat dyrt att det inte var hållbart att bara köpa lösa delar.
Sedan undrar man om det verkligen kan vara prisvärt att investera i en pytteliten sax för 400 spänn när en likadan sax (fast då heter det en nagelsax) kan köpas på Ica för 30 spänn..

Sedan har jag hållit på i tre dagar för tre flugor. Eftersom jag numer är rätt långsam i skallen och bara kan koncentrera mig ca 2 minuter åt gången tar det dock en rackarns tid...

Som exempel kan jag nämna att det tog mig ca 3 timmar att göra en påfågelnymf.
Dom är inte svåra... man fäster en påfågelfjäder på kroken och virar den runt kroken. Klar!!

Sen funkar inte finmotoriken eller synen så bra heller så man har i alla fall en bra ursäkt till varför flugorna ser ut som en dammtuss som parat sig med Roger Pontares frisyr..

Jag kommer att lägga ut dessa alster på bloggen så småningom så att man kan se tillbaka och skratta lite...

Nu orkar jag inte med någe mer knappande så vi hörs senare..